2013. május 21., kedd

21. Fitnessfutás

Ha hallottál már a Cooper tesztről, (tudod amikor 12 percig rohansz, és megnézed mennyit tettél meg) akkor Dr. Coopert is ismered. Nos a neves futóedző kizárólag a sport kedvéért futott, de mindig tisztában volt azzal, hogy ennek a tevékenységnek sokkal szélesebb körű szerepe van. A futás egy üzenet. Üzenet a sportos életmód felé. A legegyszerűbb sport, nem kell hozzá csak két láb, ami pedig mindig kéznél van.
Ha futsz, (persze csak ha könnyeden) egész szervezetet feltöltődik. Kitisztul a fejed, kiegyensúlyozott lesz a tested, ellazulsz. A futás stresszoldó képességéről nem nyitok vitát, van, mint ahogy az oxigénháztartás is megváltozik. Az agyad több oxigént kap, ezáltal az agyi központokban akár új sejtek is képződhetnek! A szíved, a rendszeres és fokozatos terhelésre megtanulja a számára leggazdaságosabb működést! A tüdőd befogadóképessége megnő, immunrendszered ellenállóbbá válik. Az izomzat erősődik, súlyod csökken, a testzsír aránya is jelentősen javul az izom javára! Ennyi élettani bizonyíték után ugye elhiszitek, hogy nagymértékben javítja a közérzeted, vagyis a fittségedet?
Ha még nem futsz, itt az idő, próbáld ki! Ha pedig már futsz, próbáld meg jobban élvezni? Fuss lassabban, hagyd otthon az órád, fuss társaságban, fuss a jó levegőn terem helyett! Meglásd, hétről hétre megváltozik az életed :) 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése