2013. március 21., csütörtök

Soltice Run - azaz a Napfordulós Futás

Futók körében ismeretes az úgynevezett Yours Truly futás. A Finnországból eredő világörület a tél két leghidegebb napjaira invitálja futásra az embereket. Január és február utolsó vasárnapjain, 0-tól 24 óráig, bármikor, bármennyit, bárhány részletben futhatunk a lényeg hogy meglegyen 25 vagy 50 km teljesítése. A sikeres teljesítést egy weboldalon kell regisztrálni, becsületes, önbevalló módon, és a későbbiekben egy díszes "digitális" oklevél is letölthető az igazolásra. (bővebben itt: Your Truly Hungary ) 

Most márciust írunk, és a télnek már vége (bár a múlt héten a hóhelyzet fokozódott) így a Yours Truly futások is megvoltak, így legközelebb már csak jövőre teljesíthetünk hasonló módon. De akik mégis kedvet éreznek egy hasonló eseményhez azok bátran csatlakozzanak a nemrég szerveződőtt "hungaricumhoz" (Jóbarátom, nagyköveti társam Róka Laci ötlete és szervezése nyomán) a SOLTICE RUN mozgalomhoz. 

A Verseny célja egy egész világot átfogó, de egyénileg vagy kis csoportban futott, kiírt távok teljesítésének összegzése csak a futók örömére... az év két napfordulóján és két napéjegyenlőség általános napján, bárki bármikor fut a kijelölt napokon részese lehet ennek a virtuális Világversenynek.

Tehát ma a tavaszi napforduló napján, (március 21.-én) fuss bárhol, bármennyit, kapcsold be az órád vagy az okostelefonod GPS-ét, és mérd a távot. 10,5, 21, 31,5 és 42 kilométert elért futásokat küld el a szervezőknek, akik a későbbiekben leelenőrzik azt, és közzé tesznek egy teljesítést igazoló oklevelet. A futás négyfordulós, június 21., szeptember 22. és december 21-én is futhatsz, és teljesíthetsz számodra megfelelő távokat! 

Az esemény közösségi oldala: itt található, ahol bővebb felvilágosítást is kapsz! 
A futott méterek pedig ide küldendők: 




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése