2012. augusztus 6., hétfő

A sportolói filozófia egy reklámfilmben

Itt egy újabb motiváló reklámfilm, ez most épp az ASICS-tól. Mostanában ugyan már túl sokat látom, de ez nem von le semmit a nagyságából. A fordítás sajátos stílusú, ugyan, de a mondanivaló egyértelmű: 


Sportolj! 

"A hit hajt előre, nem az akadályok. Izzadságom őszinte, nem úgy mint a hencegők szavai. Sokakért élek, nem csak magamért, s mindig a következő lépés érdekel nem az utolsó. Új utakat keresek, nem a letaposottakon járok, mert minden átugrott akadály fontos, nem csak néhány. Mindig a legjobbra törekszem, akkor is ha nem látsz. A kihívás, ami ezután jöhet az éppúgy vonz, mint amit már magam mögött tudok. Egyszerűen csak sportoló vagyok." 



S aki máshogy fordítaná annak itt az eredeti angol szöveg: 
I'm made of belief not barriers, I'm made of sweat not swagger, I'm made of many not one, I'm made of the next point not the last, I'm made of blazing trails not following paths, I'm made of every hurdle I've cleared not just the ones on the track , I am made of all the days you don't see not just the one you do, I am made of everything to come not just what has been, I am made of sport

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése